Nederlands (Nederland) English (United Kingdom)

In de jaren dat wij onze diensten aan bieden aan onze klanten hebben wij de nodige besturingen voorbij zien komen met soms grote uitdagingen. Vaak gaan deze uitdagingen ook gepaard met hogere kosten en een verhoogd risico op uitval tijdens het produceren. Omdat veel elektronica ontwerpers niet altijd weten waar ze rekening me moeten houden tijdens het productie proces delen wij onze ervaringen. In veel gevallen zal het gaan om relatief kleine aanpassingen die tijdens het productie proces op lange termijn aardige besparingen kunnen opleveren.

Functioneel of visueel conformal coaten?

Bij het conformal coaten van een PCB maken we onderscheid tussen het functioneel of visueel coaten. Het verschil tussen de twee manieren van conformal coaten zit hem in de benadering van de PCB. Bij het functioneel conformal coaten geven we op het coating plan aan welke segmenten van de PCB gecoat moeten worden en op welke segmenten absolute geen coating materiaal mag komen. Op de ruimte die overblijft mag coating materiaal komen maar het is geen vereiste. Deze manier van coaten wordt over het algemeen gerelateerd aan het machinaal conformal coaten.

Bij het visueel conformal coaten geven we op het coating plan aan welke segmenten van de PCB niet gecoat moeten worden. Deze manier van conformal coaten wordt gerelateerd aan het handmatig en machinaal conformal coaten.

The following brands are a selection of our material suppliers

Peters