• darkblurbg

Door ingieten is het gevoelige circuit van elektronische besturingen beschermd tegen omgevingsinvloeden en mechanische stress. Lees hier meer over ingieten en de voordelen hiervan. Neem gerust contact op als u vragen heeft.

Waarom een besturing ingieten?

Bij het ingietproces wordt de geassembleerde PCB in een behuizing of siliconen mal geplaatst en wordt deze volgegoten met een twee componenten giethars. De aansluitingen, bedieningselementen, sensoren en andere externe signaalgevers worden niet ingegoten bij het gietproces en kunnen de functionaliteit van de besturing niet nadelig beïnvloeden.

Voordelen van ingieten 

Naast het beschermen tegen externe invloeden, kan giethars de elektronische besturing ook beschermen tegen een elektrische doorslag van wel 20 KV en kan de giethars de warmte die door sommige specifieke componenten geproduceerd wordt ook weg geleiden en aan de omgeving afgeven.

Daarnaast wordt de levensduur van een elektronische besturing door het ingieten verlengd, het namaken is nagenoeg onmogelijk en de bedrijfszekerheid wordt aanzienlijk verbeterd.

Vragen? Neem gerust contact op

Vragen over de voordelen van ingieten, onze werkwijze of onze andere diensten zoals conformal coating? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Potting

Bij het potting proces wordt de besturing in een kunststof of metalen behuizing geplaatst en vervolgens volgegoten met een giethars tot de gewenste hoogte. De serie groottes kunnen variëren van klein tot groot en de kosten zijn relatief laag.

Wij hebben ervaring met het ingieten van elektronica besturingen met verschillende gietharsen en kunnen dus specifieke voorgeschreven materialen verwerken.

Embedding

Bij het embedding proces wordt de besturing in een siliconen mal geplaatst en vervolgens volgegoten met een giethars tot de gewenste hoogte. Bij embedding is het dus mogelijk om de besturing de gewenst vorm aan te laten nemen en is het ook mogelijk om uitsparingen te maken voor aansluitingen en bedieningselementen. De besturing wordt bij embedding tegen de zelfde invloeden beschermt als bij potting. De serie groottes kunnen variëren van klein tot middelgroot.