Ingieten

Bij het ingietproces wordt de geassembleerde PCB in een behuizing of siliconen mal geplaatst en wordt deze volgegoten met een twee componenten giethars. De aansluitingen, bedieningselementen, sensoren en andere externe signaalgevers worden niet ingegoten bij het gietproces en kunnen de functionaliteit van de besturing niet nadelig beïnvloeden. Door het ingieten is het gevoelige, logische circuit van de elektronische besturing beschermd tegen omgevingsinvloeden en mechanische stress.

Naast het beschermen tegen externe invloeden kan giethars de elektronische besturing ook beschermen tegen een elektrische doorslag van wel 20 kV en kan de giethars de warmte die door sommige specifieke componenten geproduceerd wordt ook weg geleiden en aan de omgeving afgeven.

Ook het namaken van uw elektronische besturing door concurrenten is nagenoeg onmogelijk.

De levensduur van een besturing wordt door het ingieten verlengd, het namaken is nagenoeg onmogelijk en de bedrijfszekerheid wordt aanzienlijk verbeterd.

  • Potting

    Bij het potting proces wordt de besturing in een behuizing geplaatst en vervolgens volgegoten met een giethars tot de gewenste hoogte. De seriegroottes kunnen variëren van klein tot groot en de kosten zijn relatief laag.

  • Embedding

    Bij het embedding proces wordt de besturing in een siliconen mal geplaatst en vervolgens volgegoten met een giethars tot de gewenste hoogte. Bij embedding is het dus mogelijk om de besturing de gewenst vorm aan te laten nemen en is het ook mogelijk om uitsparingen te maken voor aansluitingen en bedieningselementen. De besturing wordt bij embedding tegen dezelfde invloeden beschermt als bij potting. De seriegroottes kunnen variëren van klein tot middelgroot.